Natiq Muxtarlı
Yəqin ki, "ən çox kimin bişirdiyi yemək dadlıdır” sualına əksəriyyətiniz "anamın” cavabını verirsiniz. Bəlkə də hamınız.
Elə mən də. Hər kəsin anasının bişirdiyi yemək onun damaq dadını müəyyənləşdirən amildir. Ta uşaqlıqdan. O dad damağa hopubsa, genetik kod kimi bir şeydir, daha silmək olmur.
Yaş üstünə yaş gətirirsən, ancaq həmişə yemək yeyəndə o damaq dadını axtarırsan. Hətta övladınla da mübahisə edirsən. Övladın öz anasının bişirdiyi yeməyi tərifləyir, sən də öz ananın... Övladı da qınamaq olmur axı. Onun da damaq dadını anasının biş-düşü formalaşdırıb.
Bax, 10 yaşlı "Fanat.az” Azərbaycanın elektron idman mətbuatının damaq dadıdır mənim üçün. Bu sayt elə vaxtda yarandı ki, həmin dövrdə "elektron idman mətbuatı” anlayışı demək olar ki, yox idi. "Fanat.az” elektron idman mətbuatının inkişafına nəinki təkan verdi, hətta ona dad-duz da qatdı. Elə əsl fanat oldu. Çılğın, emosional, sağlam tənqid edən, alqış deyən.
Və ardınca, xeyli yeni-yeni saytlar yarandı. Heç şübhə olmasın, bunda "Fanat.az”ın da xidməti vardı. Əli(nin)mizin duzu varmış demə. Azərbaycanın elektron idman mətbuatını izləyən bir nəsil var ki, onların damaq dadını məhz "Fanat.az” formalaşdırdı. Daha o dadı unutmaq olmaz. O nəsil hara getsə, nə oxusa, mütləq o dadı axtaracaq. "Fanat.az”ın dadını. Artıq 10 yaşı var. Yaş üstünə yaş gəlib. Amma dadı hələ də damağımızdadır. Mətbuatımıza həmişə belə dad qat, "Fanat”!